Translate

четвъртък, 28 август 2014 г.

Здравословни рецепти

Меден сок ( от Учителя )

Някой път може да си направите много хубав сироп. Тъй ако си вземете малко меден сок, може да ви дам една рецепта за меден сок: вземете три лъжици такива чайни, да турите в една чаша вода от 250 грама, да размиете този мед хубаво и след това да вземете винен сок – оцет, и да турите една лъжичка чайна вътре в меда, и водата, става нещо хубаво. Като смесите меда и киселината, става нещо хубаво разхладително.



и още:
Чеснов хляб
Продукти:
1 хляб за тостер, предварително нарязан и не много пресен или обикновена франзела, но нарязана на филии с дебелина около 1 см
1 1/2 глава чесън, обелена, счукана в хаванчче или пресована
200 г меко масло,една връзка кориандър, ситно нариазан, сол
Начин на приготвяне:
•    Всички продукти (без хляба) се смесват добре. С тази смес мажем всяка филийка хляб от 1 страна и я връщаме на същото място, така че да не нарушаваме формата на хляба.
След това разполагаме хляба във фолио, което затваряме много добре от всички страни и слагаме в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10-12 мин.
Ако вместо кориандър сложите смес от магданоз и мащерка (пресни) или само магданоз, ще получите чеснов хляб по френски. ( Аз го предпочитам, защото кориандърът ми иде малко натрапчив, като аромат. )

Добре е човек да се храни в определени часове, за да приучи стомаха си да изпраща необходимия сок в определено време. Не е ли възможно, яж когато си гладен и благодари на Бога за приетата храна. Ако си неразположен, не яж, докато не си изпил 2 ÷ 3 чаши вряла вода. Нямаш ли разположение към храната, не яж. Разположението към дадена храна е от голямо значение за пълното и правилно усвояване от организма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар