Translate

събота, 30 август 2014 г.

Крем-супичка с ябълка и спанак

Днес реших да пробвам нещо по-различно. Не, че не го правя редовно, но точно тази комбинация не бях пробвала. И понеже съм фен на всякакви експерименти, защо не и това.

Това, което ви трябва за тази супичка е:
една по-кисела ябълка, 1 картоф с големината на ябълката, 150-200 гр. спанак, 1 по-малка глава лук или 2-3 стръка пресен, 1-2 см коренче джинджифил, 1 скилидка чесън, зеленчуков бульон, сол, черен пипер, щипка захар, шепичка смлени ядки - орехчета е добре, но може и други, суха зеленчукова смес, 2 с.л. олио от гроздови семки и вода 500 - 750 мл.


Нарязаните на дребно лук, джинджифил, чесън, ябълка и картоф залях с вряла вода, добавих сухата зеленчукова смес и оставих да ври на слаб огън до омекване на картофките. Добавих спанака за 1-2 мин, колкото да омекне. Свалих от печката и пасирах. Прибавих олиото, щипка сол, щипка захар, черен пипер и смлените ядки. Ако ме питате, спокойно може да минете и без олиото, просто добавете малко растително мляко, за сметка на водата. Следващия път аз също ще я направя така. Страхотна е с пълнозърнести кракери.

Ако се постараете, може крайният резултат да изглежда и така :) Или даже и още по-красиво. Вкусът е гарантиран!

Няма коментари:

Публикуване на коментар