Translate

понеделник, 28 юли 2014 г.

Отново за някои способности на нашия организъм

Учени от Йейлския университет открили.......топлата вода!!!!!!!! А именно открили, че гневът, лъжата,депресията, леността ( сиреч мързелът ) и всички останали отрицателни, болестни състояния увреждат човешкия организъм.
   Интересно, приемаме на чисто доверие учените от този или онзи университет, когато същите тези неща древните мислители и просветени са казали преди хилядолетия, а самите тях просто игнорираме или приемаме, като религиозни или езотерични бълнувания. Ами добре! По-добре късно, отколкото още по-късно. Стига наистина да проумеем тези истини и да се опитаме да организираме живота си, ползвайки ги, като опорни точки за по-добри и по-стойностни бъдещи дни.

И така, да се върнем на "откритията" направени в Йейлския университет.

Човешките пороци увреждат сериозно и трайно организма ни. Депресията и хроничния стрес смаляват обема на главния мозък, лъжата предизвиква мигрена, болки в гърбото и отслабване на паметта. Лъжата, та дори преувеличаването на истината водят до старческо слабоумие.

Гневът също разболява хората. Установено е, че хора, които непрекъснато си спомнят за миналото си с горчивина и неудовлетворение от пропуснати възможности са по-предразположени към всякакви заболявания както и с по-нисък праг на болката. Не можеш ли да простиш и да се примириш с миналото си, с грешките, които си допуснал, както и прекалено да се фокусираш върху бъдещето и какво искаш и очакваш от него, като собствени ползи и изгоди неминуемо води до неврози, хипохондрия и ред други заболявания. Изводът, който специалистите направили е, че най-щастлив и хармоничен е човек, който успява да се наслаждава на настоящия момент.

Човек може да влия на реалността, дори да я създава. ( хайде бе! :))
Ето и съветите, които учените ни дават, как да използваме менталната си сила.

1. Определете точните обстоятелства които искате да постигнете, както и последствията, които ще произтекат от това.

2. Задържайки мисълта си върху менталната картина, вие концентрирате съзидателното действие на духа в този център, където неговите сили са балансирани. ( ау, колко научно звучи!!!)

3. Пропускам го, защото звучи още по-натруфено и глупаво от предишното.

4. Винаги помнете, че имате работа с удивителна потенциална енергия, която все още не е обособена в конкретен вид ..... (хайде бе, сериозно ли?!)

5. Когато пристъпите към сериозно визуализиране ( преди това е имало несериозно такова, явно ), помнете че не трябва да има усилие в задържането на вашите мисъл-форми. Напрягането действа против целта ви и предполага съзнанието за борба с противната сила, а това поражда обстоятелства, обратни на картината ви.

6. Като поддържате образа с ведър ум, вие не допускате всички онези мисли, които биха разсеяли духовното ядро на картината ви. Тъй като законът е съзидателен по своето действие, изпълнението на желанието, което си представяте, е сигурно. ( Какъв е смисълът тогава на т.3, 4 и 5 само недостижимият ум на учените се е домогнал до него)

7. Нещо изключително важно, което трябва да помните при визуализирането е, че вие създавате ментална картина по-скоро с цел, да определите качеството, което придавате на допреди това необособената субстанция и енергия, отколкото да подредите специфичните обстоятелства за проявлението.
Това е работа на самата съзидателна сила.
(Това го преписах цялото, за да се посмеем още малко. Смехът е здраве!)

И последно, статията, плод на дългогодишни изследвания на мастити учени от още по-мастити университети и институти завършва така:
....никога не споменавайте на никого, за това което вършите!

Хайде да ви е честито изпълнението на всички съкровенни желания по методиката на ...ами така и не разбрах на кой точно. Колективът е в процес на уточняване и преразпределяне на хонорарите! Ха ха ха!





Няма коментари:

Публикуване на коментар