Translate

четвъртък, 3 юли 2014 г.

Да се излекуваме

Помислете върху думите на Учителя, по-долу!
 Мисля, че те са много актуални, особено днес, когато все повече загърбваме истинското лечение, игнорираме необходимостта да открием причините за болежките ни и разчитаме единствено на съвременната медицина. Обвиняваме лекарите, пишем пространни статии срещу тях, срещу "некадърността" и "безхаберието" им. А пропускаме собствената си роля в появата и развитието на болестите ни.
А ако искате да научите повече, отгърнете книгата на Учителя "КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО"


Духовното лечение 

Има два начина за лекуване: стар и нов. Съвременните хора обикновено се лекуват по стария начин с лекарства, с бани и т.н. Този начин на лекуване е бавен и дава микроскопически резултат. И аз лекувам по този начин. Аз не лекувам хората по новия начин. Защо? Защото те още не са готови. Новият начин е духовно лекуване. Ако излекувам някой човек по духовен начин, като не е готов да води чист живот, той ще греши още повече, а с това ще си създаде по-големи затруднения в живота. За онзи, който е готов, духовното лекуване моментално дава резултати.

Да лекувате един човек по духовен начин, значи да се намерят причините за неговата болест, да се отстранят те и той никога повече да не заболява.

Да се лекуваш по Божествен начин, това значи да измениш живота си, да водиш чист и свят живот. Като заболеете, обърнете се първо към Бога, после към своята душа и най-после към лекаря. Вие вървите по обратен път и затова не успявате. Квасът, млечният компрес са добри методи за лечение, но временни. Ако искате да бъдете здрави, сърцето и умът ви трябва да се отправят към Бога, към Слънцето, към цялото миросъздание. Оттам ще дойде помощта ви. Любовта е онази космическа сила в света, която може да тонира човешкия организъм. Любовта даже в своето ниско проявление е онази сила, която хармонизира всички органи и дава импулс на човешкия живот. Любовта става причина за идването на светлината, за топлината, на науката, на хубавите отношения, дава подтик на цялата природа, на цялото човечество и този подтик само ще подобри света.

Щом Бог те обича и ти Го обичаш, веднага може да се излекуваш.
Болестите са живи същества и който иска да помогне на болния, той трябва да разбира тия същества, да знае как да разговаря с тях. Любовта Божия е цяр за всички болести. Няма болест, която не може да се лекува от Любовта. Обаче трябва да вярвате в нея. Не вярвате ли, ще дойдат да ви лекуват лекари. Временно може да помогнат, но след три месеца болестта пак ще дойде. След пет месеца пак ще имате нужда от лекар.


Ако имате болки в стомаха или корема си, обикнете хората и ще оздравеете. Ако ви боли глава, обикнете Бога. Всяка болест е причинена от нарушаване на законите на физическия, на духовния и на Божествения свят. Хората са проводници на такива енергии (природни), които регулират стомаха и цялата храносмилателна система. Ангелите са проводници на такива природни енергии, които регулират дихателната система. Чрез Божествения свят пък се прокрадват такива енергии, които регулират цялата нервна система. Обичайте хората, ангелите и Бога, за да бъдат стомашната, дихателната и нервната система в пълна изправност.

При всяко заболяване, молете се искрено, за да оздравеете.

Силната молитва е в състояние да премахне всякакви болести в човека.


Обикновените ученици могат да се лекуват по какъвто начин искат, но окултните ученици могат да се лекуват със силата на молитвата и на своя ум. Достатъчно е да се помолим искрено на Бога за оздравяването на някой болен, за да чуе молитвата и да ни отговори. Ще се обърнете към Господа с молба, веднъж, два пъти, три, четири пъти, да ви даде каквото ви е нужно. Тогава Господ ще каже на Слънцето то да задоволи вашите нужди. Ако сте болни, ще оздравеете.
Най-големият лекар е вътре у вас. Когато заболеете, ще кажете: „Аз ще живея. Имам много работа, която трябва да свърша. Нищо не съм направил досега, трябва да живея и като си свърша работата, тогава ще си замина.” Така ще кажете на по-висшите същества и те ще ви помогнат, няма да ви уволняват. И псалмопевецът казва: „Да не ме вземеш, Господи, на половината на дните ми, за да придобия това, което искам, да разбера закона Ти. Да поправя живота си и да живея толкова, колкото трябва.”

Скръбни ли сте, болни ли сте, неразположени ли сте духом, произнасяйте думата „аум” често, даже и да не разбирате смисъла; „аум” е дума на Духа, духът ви я разбира, а това е достатъчн
о.

Няма коментари:

Публикуване на коментар