Translate

четвъртък, 3 април 2014 г.

Чуйте Лечителя Петър Димков

Последните години стана модерно да се отварят различни школи, следващи едно или друго източно учение или практика. Започнахме да танцуваме индийски танци, вместо български хора и да практикуваме ци-гун вместо паневритмия. Лошо няма. Светът е за всички и колкото повече знаем, толкова по-голяма е възможността да намерим себе си, но...... Не е ли редно, преди да изучаваме Ошо, да изучим Дънов, преди да четем Луиз Хей, да прочетем Димков. 
Винаги съм се удивлявала на безграничнато чуждопоклоничество в душата на българина! Дали пък това не е и една от причините, да сме на този хал. Липсата на себеуважение и на познаване на собствената си история и традиции?! 
Все пак, виждам нарастващ интерес на младите към българските народни танци. И с цялата си душа вярвам, че същото важи и за всичко останало българско.

10 повели на Лечителя за 10 десетилетия живот

 

1. Изграждайте живота си "съответно" на средата, в която го осъществявате – с "оптимален алюр", който изключва притеснителни "разминавания" между вашия тип витални реакции и околната среда. Всяко "несъответствие" хаби живот!

  2. Утвърдете отрано най-подходящия за вас ритъм на живот. Подходящ е всеки ритъм, тъй като той разпределя натовареността равномерно, в повтарящи се количества и интервали Това създава пожизнен витален тренинг.

  3. Изразходвайте всекидневно определено количество енергия за движение – бягане, гимнастика, ходене. Движението е живот, застоят – смърт.

  4. Горните три условия обуславят четвъртото: гледайте на живота доброжелателно, избягвайте всякакви потискащи емоции – те "попарват", убиват, "износват" организма (духа).

  5. Усмихвайте се! Смехът убива вирусите на всички болести. Усмивката е здравословна – тя не само изразява здравето, но го и прави.

  6. Не прекалявайте в нищо и никога! Не преяждайте – това е прекаляване с ядене (преумора на цялото тяло в излишно храносмилане, което убива); не прекалявайте дори с труда – преумората също е "неизлечима". И обратно, не се отдавайте на свръх леност – това е "прекаляване" с почивката.

  7.Правете добро! Това е призванието ви. Притичвайте се на помощ на всеки, защото така помагате и на себе си да се възвисите в самочувствието си на човек.

  8. Бъдете любознателни! Любознателността – това е движение на духа, несравнимо здравословно! Интересувайте се от живота, това е условието да оставате в него.

  9. Не се бойте от болести! Това е задължително условие да не боледувате. 

  10. Живейте и оставете другите да живеят. Или по-точно: живейте и помагайте на всички да живеят добротворно. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар