Translate

понеделник, 28 април 2014 г.

Причини за болестите

Ако човек иска да бъде здрав, то отначало трябва да бъде попитан, дали е готов да се отърве от причините за болестта. И едва тогава може да му се помогне.
Хипократ

Значи, дори при чисто физическите болести трябва да се търси причината в качеството на мисленето.
Агни-Йога

Днес вече дори официалната медицина признава, че при 75% от болестите освен физически има и психосоматични причини.

Когато тялото ни, започне да ни говори посредством болести и други физически неразположения и проблеми, то иска да ни напомни, че някъде сме нарушили грубо основни закони на Вселената и трябва да променим начина си на живот. Посредством болестите то ни казва, че сме преминали допустимите граници и трябва да открием и да се избавим от разрушителните си мисли и убеждения, които са причината за влошеното ни състояние.

Трябва да възприемаме всяка болест, като подарък, като шанс да възстановим равновесието на душата си. причините за болестите не трябва да се търсят във физическото ни тяло - там са само последствията, защото то е просто съда, в който се е приютила душата ни. Всяко болест показва само, че тялото се опитва да възстанови равновесието на жизнените енергии в нас, които по някакъв начин сме нарушили или прекъснали. Защото естественото му състояние е да е здраво, а не болно.

Всеизвестно е вече, че материята представлява сгъстена енерия и следователно нашето тяло къщо е изградено от енергии, а реалното отражение на целият енергиен потенциал на тялото ни - това е нашата аура. И естествено, тези енергии се подчиняват на определени закони. Тялото се снабдява с енергии посредством определени точки-зони, така наречените чакри, които са седем на брой. Те снабдяват всички органи на тялото с определен вид енергии, а управлението на тези енергийни потоци става посредством мисълта.

"В началото беше словото...."

Мисълта е способна да изменя течението, направлението, формирането и силата на енергийните потоци. Всеки момент от Космоса в човека се вливат потоци от енергия, които влизат през чакрите и посредством енергийните меридиани се разпределят по органите и системите, осигурявайки им безпрепятствено функциониране. Съзнанието ни, действа като филтър, през който тези енергии минават, за да достигнат чакрите. Следователно, ако то е ясно и чисто, енергията прониква в чакрите безпрепятствено, без да се изкривява. Но ако по някаква причина съзнанието е изкривено, замърсено, то и енергиите достигат до чакрите неравномерно, изкривено или изобщо не достигат. От тук органите, за които отговаря засегнатата чакра или чакри престават да функционират нормално и се стига до болестно състояние.

Ако човек възприема света през кривото огледало на измислени идеи, догми, наложени правила и фалшиви ценности, то съзнанието е изкривено според степента на нашите илюзии. Обикновено с годините вследствие на средата, на систематично пренебрегване на изконни човешки ценности в името на наложени, фалшиви такива, ние все повече изкривяваме реалността и накрая болестите идват.

"Болестта - това е изкривено възприемане на реалността."

Ето защо Исус Христос е казал:
"....бъдете като децата."

В заключение искам да кажа нещо важно. В по-голямата си част ние не сме и не можем и да достигнем ниво, на което до такава степен да владеем енергиите в нас, че само благодарение на мисълта си, да се справяме с болестите си. Но традиционната медицина трябва да върви ръка за ръка с езотеричната, ако искаме да имаме успехи. А най-добре би било, чрез балансиран живот, подчинен на основните Закони на природата изобщо да не достигаме до услугите на медицината. Ето това е напълно по силите ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар