Translate

неделя, 13 април 2014 г.

Цветница е

Честит празник на всички цветни души!

Толкова го обичам този празник!
Хич няма да ви занимавам с произхода на празника. Ако го знаете - добре, ако ли не, значи не ви интересува!
Но факт е, че повечето хора обичат цветята! За съжаление познавам и такива, които не само, че нямат отношение към тях, но и открито заявяват, че не ги харесват! Е, те вече са вън от моята пътечка.

#Върху еволюцията на цветята работят висши същества. Когато ти се радваш на едно цвете и го обичаш, ти правиш вече връзка с тия същества и те идват и ти помагат, обръщат ти внимание. Растенията във висшите светове са разумни, но в своята проява на физическия свят мълчат. Не им е дошло времето, само събират материал.



#Ако сте нещастни, всеки един от вас да си вземе една саксия, едно карамфилче, или едно друго цвете, което цъфти по няколко пъти в годината; посади го и го обикни. Погледни и обикни това цветенце. Ти ще кажеш, че не може да обичаш цвете. Човек и той е едно цвете, което е цъфнало.
Мнозина от вас искате да се самовъзпитавате. Най-първо трябва да имате някое цвете, което да обичате. Аз не зная кои цветя вие обичате. Да обичаш едно цвете като един човек. Цветята се влюбват. Едно цвете като те обикне, ако го отделиш от себе си, то изсъхва.
Има растения, като им направиш една малка услуга, като ги полееш, помнят. Има растения, като се приближиш, радват се. Едно растение, като те обикне, ако не го посетиш, увяхва. Има растения, като ги извадят из къщи, увяхват, като ги върнат в къщи, освежават се. И растенията обичат.



#Цветята имат по-добри познания за Слънцето, отколкото сегашните хора.
Цветята държат в изправно положение не само носа ви, но и очите ви, защото всички тия краски лекуват очите, лекуват носа, лекуват и устата. Цветята са предпазителна мярка за болестите. Затуй ония, добрите градинари, не боледуват. Който е градинар, той е здрав.
Някой път искате да възпитате, да направите децата здрави. Направете градина. Направете един опит и ако детето е нервно, накарайте го да полива най-различни цветя. Ще видите как ще се моделира неговият характер. След няколко години тези цветя ще почнат да моделират неговата нервна система. Изучавайте живота им, при какви условия се садят, каква почва им трябва. Но всички хора, като станат религиозни, казват: „Нас цветя не ни трябват, само за Господа да мислим!" Че Господ е в цветята! Той е в дърветата, Той е в живота на дърветата, не във формата. Той е в реките, в живота на реките, Той е в светлината, в живота на светлината. Защото самата светлина, която Той направи, е едно нещо, а пък животът, който е в светлината, е друго. Всеки човек не е във формата, но в живота, който той носи.
Защо цветята, които отглеждате в градипитс си, имат различни краски? Едни са червени, други - сини, трети - жълти, бели, розови. Според мене всяка краска е етикет, в който е скрито съдържанието на цветето. Като купувате нещо, върху обвивката на предмета поставят етикет за съдържанието на пакета. Същото прави и природата. Краската па цветето е етикет, на който е написано качеството на цветето, неговия произход, историята на развитие, защо е слязло на Земята, какво трябва да прави и как да завърши живота си. Всяка краска на цветята има различно съдържание. Червеният цвят говори едно, синият-друго. Те имат противоположно значение. Цветята крият в себе си лечебна сила. Добре е малокръвният да отглежда червени цветя. Червеният цвят съдържа магнетична сила, която тонира нервната система на човека. Ако някой е обезверен и обезсърчен, да се заеме с отглеждане на сини цветя. Синият цвят ще му предаде излишната си енергия и вярата му незабелязано ще се усили.
Някой човек върви по полето измъчен, обезсърчен, не може да реши задачата си. По едно време той вижда пред себе си едно жълто цвете и се чуди защо се е изпречило на пътя му. Много просто - жълтото цвете иска да му каже, че той може да реши задачата си с мисъл. Като мисли право, лесно ще реши задачата си. По-нагоре вижда едно синьо цвете, още по-нагоре - червено цвете. Синьото цвете му казва, че за да реши задачата си правилно, той трябва да има вяра. Червеното цвете му казва, че той се нуждае не само от мисъл и вяра, но и от Любов. Дребни, малки величини са цветята, но вие не трябва да ги пренебрегвате. Те представят език на природата, който трябва да изучавате. Колкото и да сте учени, не пренебрегвайте малките величини.



#Мислите ли, че едно цвете от само себе си е цъфнало? Всяко цвете, което цъфти във вашата градина, най-първо ангелите са работили, вие като слуги на ангелите сте го поливали. Всяко цвете носи своята велика история на живота. Когато усещате това ухание, някои казват: "Колко хубаво мирише това цвете!" Уханието на цветето е голямата скръб на цветето. Колкото скръбта на цветето е по-голяма, толкоз и уханието е по-голямо. Колкото скръбта е по-малка, толкова и уханието е по-малко. Следователно и вие на Земята, когато имате големи скърби, най-големите нещастия, в Божествения свят на ангелите вие като цветето цъфтите.
Уханието на растенията, от които се възхищавате, какво означава? Щом цъфне, вика да му помогнат. То е радиоактивността в растенията, то е език на растенията, то е зов да дойде някой да му помогне да си извади главата от земята. Ти, ако искаш да му извадиш главата отвън земята, ще му причиниш зло. То ще изсъхне. Може да обърнете едно растение, да му извадите главата, но трябва да имате знание.
Миризмата на цветята е в състояние да премахне скръбта на човека и да подобри настроението му.
Певците не бива да миришат цветята отблизо, защото тяхната любов-ухание отделя такива прашинки, които развалят гласа.
Като минавате покрай цветята, няма да ги миришете продължително, защото имат много силно влияние върху астралното тяло и това не е полезно, става омайване.
Като миришете едпо цвете, вие се парфюмирате, напръсквате се. Защо искате да миришете цветето? То е козметика. Туй ухание, което излиза, тия вълни, които излизат от цветето, напръскват; като се приближиш при едно цвете, цялото лице се напръсква. Ако имахте един микроскоп, който увеличава 50-60 хиляди пъти, щяхте да видите опия малки частици, полепени по вашето лице навсякъде.



#Откъсвате едно цвете и го смятате за нищо. Питате: „Че какво от това?" Ако аз изтегля от главата ви един косъм, вие ще се раздразните. Защо? Имате на главата си 250 000 косми, какво от това, че аз съм изтеглил един? Все ще ви заболи. Умно ли е да тегля косми от главата ви? Нито от своята, нито от чуждата глава ще теглите косми. Нито ще късате цветя. В стаята, където работите, ще имате посадени цветя, но не и откъснати.
Откъсването на едно цвете се отразява зле на човека. Хората не знаят това. Късането на цветята се чувства от Земята, която е един жив организъм.
Хубаво е да не късате цветя. Като ги берете, после все ще ви боли глава. Децата не трябва да късат листата и цветята, това има лошо влияние върху тях и като пораснат, ще вършат по-големи вреди.


#Ако вляза в един дом и видя, че няма цветя в този дом, зная вече, че тези хора не са много от умните. Когато мъжът и жената в пякой дом обичат цветята, те имат пещо благородно в характера си.

Не съветвам никого да къса цветя. Цветята са изложба на духовния свят, не бива да се късат. Може само да ги погалиш и нежно да им говориш.

по Учителя

Няма коментари:

Публикуване на коментар