Translate

вторник, 28 януари 2014 г.

КАМЪНИ

От вчера ме хвана отново синузита. Покрай всички други методи с които се лекувам се присетих и за камъните, които мога за ползвам в общата терапия. И понежа тези дни се бях намислила да купя и за близките си някое и друго камъче за конкретни болежки, пък и скоро не съм писала нищо по тази тема, реших, че е време пак да си поговорим за значението и приложението на някои от по-популярните.

АКВАМАРИН
Ох, че красота! Ама то има ли грозно камъче. Та тази красота в светлосиньо или синьо-зелено е камъкът на куража и спокойствието. Както с цвета, така и с името си наподобява морето. Древните народи са вярвали, че аквамаринът ще им помогне за успешно връщане от морските плавания.

В зависимост от цвета си този камък се свързва често с петата - гърлена чакра. Подходящ е за медитация, защото носи мир, спокойствие и вдъхновение. Поставен на третата чакра - слънчевия сплит тя се пречиства и същевременно действа благоприятно на храносмилателната система.

Ако сте по-чувствителни към мислите и емоциите на другите хора носете аквамарин в комбинация с опушен кварц. Нази комбинация ще ви помогне да избегнете нежеланите мисли и вибрации, които ви се натрапват отвън.

Асвамаринът е известен, като средство за намаляване на наркотичната зависимост, премахва задържането на течности, укрепва бъбреците, черния дроб, щитовидната жлеза и далака. Успокоява очите. Помага при бронхит, главоболие, заушка, кашлица, мигрена и стомашни проблеми, както вече споменах. Ако го носите като огърлица, помага за проблеми с врата и гърлото. Срещу хроничен тонзилит се препоръчва огърлица от аквамарин в комбинация с тюркоаз, содалит, халцедон и син топаз.


Заради асоциацията му с морето аквамаринът се счита за камък на морските богини, подобно на полускъпоценния берил. Според легендите през нощта по време на пълнолуние морските вещици са пречиствали акмаварин в морето.

Ако поставим камъче аквамарин в чаша вода да престои поне 3 часа навън по време на пълнолуние се получава нежен, пречистващ елексир. Изпийте го и той ще пречисти тялото ви и ще повищи психическите ви умения.

Аквамаринът променя цвета си според настроението на своя притежател. Ако той е спокоен и уравновесен, то и камъкът е с ясно син цвят. Ако обаче е притеснен, гневен, под нечие неблагоприятно чуждо влияние, то и цветът на каквамарина придобива мътен оттенък. В миналото са го използвали като своеобразен барометър: ако потъмнее или позеленее, то може да очаквате буря. Ако побелее, то собственикът му е обграден от лицемерни хора.

Носи щастие в любовта.





Няма коментари:

Публикуване на коментар