Translate

сряда, 29 януари 2014 г.

КАМЪНИ

Продължавам с камъчета, които лекуват синузит и простуди, като цяло. След аквамарина, още един невероятно красив минерал, който може би не е толкова популярен, но пък в момента ми е върло актуален за синузитните болежки, които са ме налегнали. 

АЗУРИТ
От небесносин до наситено тъмно синьо, а има и варианти със зелено - малахитови нишки. Не го бъркайте с лазурита!!!!!

Азуритът е силно лечебен камък. Поставен върху челния енергиен център - шестата чакра, въздейства положително върху епифизата и хипофизата, стимулира паметта и помага за вземане на решения в екстремни ситуации. Ако пък се постави върху гърлената чакра - петата, азуритът успешно я изчиства и балансира. Отстранява блокажи в комуникацията и влияе благотворно върху щитовидната жлеза. Използва се за възстановяване след блокажи и повреда на мозъка, като действа на клетъчно ниво. Използва се при проблеми със ставите, артрит, изкривявания на гръбначния стълб, зъби, кожа, бъбреци, чернодробни проблеми и такива с далака. Трябва да седи продължително време на проблемното място. Действа детоксикиращо и намалява стреса.


Азуритът, смесен с малахит, както най-често се среща в природата носи качествата и на двата минерала. Той е мощен енергиен проводник, който отключва вътрешното зрение и възможности за визуализация. Прочиства старите мисловни модели и е подходящ при сърдечни проблеми. Облекчава и мускулни схващания. 

Премахва безпокойството, стреса, скръбта и мъката. Помага на хора, които имат проблеми с изразяването, на нервни хора, които говорят много бързо. Насърчава съсредоточаването на мислите в правилната им посока. Носи яснота на разбирането и разширява разума.

В древен Египет магическите свойства на азурита са били използвани за увеличаване на духовната мощ на човека, за спомагане на лесното и безопасно пътуване на душата извън тялото и издигане на съзнанието на по-високо ниво.

И като съм зачекнала синузита и простудите, да разкажа и за още един минерал, който успешно бори тези болежки.

АМЕТИСТ
Излизаме от сините краски и отиваме във всички нюанси на лилавото - от светло до много тъмно.

Аметистът е един от камъните с универсални терапевтични средства, с много мощна и силно пречистваща енергия. Използва се при мигрена, главоболие,умствено натоварване, ментален стрес, безсъние, склероза, проблеми с очите и синусите, проблеми със слуха, при физическа и емоционална болка. Бори успешно контузии, рани и оттоци, регулира чревната флора и премахва паразити. Справя се отлично с пречистване на кръвта и засилва имунната система. Препоръчва се при алкохолна интоксикация.

При главоболие, мигрена и за премахване на напрежението - правят се масажи с камъка в областта на третото око, слепоочията и по цялата глава, а накрая аметистът се оставя за 15-20 мин. върху третото око. 

При проблеми с очите - поставя се върху очите по продължително време. Процезурата се повтаря често, може и в комбинация с планински кристал.

При контуции, рани, оттоци - слага се върху болното място да седи през нощта. Можем да го закрепим с лейкопласт и да стои върху проблемната зона дни наред.

При синузит - два камъка се затоплят в съд с топла, но не гореща вода, с една лъжичка морска сол вътре и се полагат върху синусите, докато изстинат. Тази процедура се повтаря многократно и накрая продължаваме с масаж на синусите, пак с топли камъни.

За пречистване на кръвта и засилване на имунната система - ежедневно се пие изворна вода, в която камъкът е престоял няколко часа. Няма ограничение в количествата.

Срещу кошмари и за спокоен сън - да се сложи под възгланвицата.


Аметистът е един от камъните с най-силна вибрация, насърчаващ божествената любов и духовна мъдрост. Засилва интуицията и духовните дарби. Отличен камък за медитация. Това е камъкът на мира и равновесието. Полезен е в моменти на скръб и големи загуби. Предизвиква любов към този, който го дарява, затова внимавайте кой ви го подарява и на кого вие го подарявате. Аметистът също така е много мощен закрилник срещу всякакъв вид негативни влияния. Има поверие, че колкото повече камъни притежава човек, толкова повече духове бранят дома му. Изключително силен и мощен камък, предпазващ от всякакви негативни влияния, преобразувайки ги в положителни енергии и любов. Прогонва яростта, гнева, страха и раздразнението. Будистите-монаси го използват за медитация. Вярва се, че броеница от аметист помага молитвата да бъде ясно чута. Камъкът прави човека мил и благ и му дарява любов. Евреите наричат аметиста - ахлама, което означава приятни сънища, а древните индийци - шокуда, сиреч носител на щастие.

Светлолилавият аметист има особено високи вибрации. Успокояна и балансира 5-та сърдечна чакра и 7-та теменна чакра.

Тъмнолилавият аметист отваря и балансира 6-та челна чакра.

През античността в Гърция виното е поднасяно в аметистови чаши, защото се е вярвало, че той предпазва от опиянение. Според една от легендите аметистът е наричан "камъкът на Бакхус", защото богинята Диана от ревност превръща в аметист нимфата, в която Бакхус е бил влюбен.

Важно е да се знае, че избледнява на слънце.












Няма коментари:

Публикуване на коментар