Е, аз пък се опитвам да поправя тази несправедливост, като намирам, пробвам и адаптирам към вкуса си много рецепти, включващи обичната ми царевица.
Ето и една, взета от сайта "Здрав живот" и леко променена от мен.
Нарязваме на кубчета 2-3 средно големи белени домати и смесваме с 1,5 чаена чаша сурова царевица и ситно нарязан копър.
Отделно в блендера приготвяме сос от 1 авокадо, 1 тиквичка, скилидка чесън, няколко листенца прясна мента, 3-4 с.л. домашен ябълков оцет ( в оргиналната рецепта е лимон, но аз предпочетох вкуса на собственото производство ) и около 1 чаша вода.
Заливаме доматите, царевицата и копъра със соса и овкусяваме с 1-2 щипки розова хималайска сол.
Ако излезем от веган рамките спокойно можем да прибавим и една червена печена чушка на лентички - обогатява невероятно аромата и вкуса на салатката.
А за розовата хималайската сол - последната ми любов ще пиша друг път.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар