Translate

петък, 13 юни 2014 г.

Рано сутрин

В живота ни винаги ще има хора и събития, които будят в нас нашите най-лоши страни, карат ни да превърнем в ходещи бомби - заредени с изобилни количества гняв, омраза, ненавист, омерзение. Но в същия този момент има и толкова прекрасни неща - красивите, невероятно ухаещи цветя, веселите птички, които огласят с радостното си цвърчене двора ти, ранобудната катеричка с пухкавата опашка, кучето на съседката, което те чака да го почерпиш с хрупки и толкова хора, които ги е грижа и мислят за теб с обич.
Така че, както е казано в светите писания, Бог ни праща изпитания, но и средства за преодоляването им. Важното е да ги видим и да имаме волята и силата да загърбим тъмнината и да пуснем светлината и обичта в живота си.

Аз се опитвам, кога успешно, кога - не толкова. Но знам, че се опитвам всеки ден, всеки час, всяка минута.

Гледайте да обичате все повече хора, буболечки, тревички и цветя, обичайте все повече и повече същества, разширявайте Любовта. Вие ще развиете едно интензивно желание да обичате Целокупния живот. Щом имате Любов към всичкия живот, тогава ще бъдете силни в Божествената Истина. Живот, който изпълва всичко, е Божият живот. Всички се стремете да добиете пълния живот на безсмъртието. Всеобемащата Любов носи пълния живот. 
                                                                                                                                                                                                    Учителя


Няма коментари:

Публикуване на коментар