Translate

четвъртък, 26 юни 2014 г.

Фън Шуй за картините

Картините не са просто красиви вещи, произведения на изкуството, а често те могат да повлияят сериозно на съдбата ви. Всичко зависи от енергията, която художникът е вложил в творбата си. Често красиви но вид картини или такива на нашумели художници са заредени с негативни енергии, които са владели твореца в момента на създаването им.
Поради това добре е, избирайки картина да не се поддаваме на модни увлечения и да слушаме вътрешния си глас. Ако не харесвате някое платно, колкото и да ви говорят за стойността му, за популярността на автора му, просто не го взимайте. Това НЕ Е вашата картина. Нейните вибрации не са в синхрон с вашите и тя няма да е на място във вашия дом.

Фън шуй говори също и за правилното ситуиране на картините в дома ви. Част от тях ще изброя по-долу, но.....не ги приемайте като постулати. Ако въпреки едно или друго правило вие харесвате точно това място за дадена картина, оставете я там. Това е вашия дом, вашата картина, вашите очи и вашата душа.


Съвети:
  1. Първо и най важно, всяка картина трябва да ви се харесва.
  2. В никакъв случай не купувайте картини с изображения на смърт,агресия, абстракции, оръжия, черепи. Те могат да доведат до негативни изменения в характера, черногледство и като следствие, до развитие на депресия.
  3. Не е желателно да закачате по стените плакати на умрели артисти, певци, снимки на приятели или роднини. Те могат да ви докарат енергиен дисбаланс и сериозно да нарушат съня ви.
  4. Хербаризираните цветя и насекоми са носители на нежива енергия и също влияят отрицателно на съня ви.
  5. Картините от камъни са носители на огромен енергиен заряд. Те имат способността да лекуват и да успокояват. Добре е да стоят в центъра на жилището ви или над масата за хранене.
В магазините може да се намерят много аксесоари, пана, украшения с йероглифи, знаци и символи. Често те са в златно и черено. Добре е да знаете значението на съответния символ, преди да закупите подобна вещ. Тя не може да влия на съдбата ви, но при добър подбор може да привлече положителни енергии в дома ви. Добро място за подобни вещи е близо до входната врата.


Разполагане на картините в пространството:


  • Не дръжте снимки на децата си в спалнята.
  • Картини с преобладаващ червен и оранжев цвят не трябва да стоят на северни стени.
  • Пейзажи и картини на цветя, растения трябва да са на източни и югозападни стени. Изтокът е подходящ за семейни портрети. Там те са символ на щастие и благополучие. Портрети на децата най-добре закачайте на източни стени.
  • Северозападните стени може да използвате за географски карти, изображения на планети..
  • Картини с вода са крайно неподходящи за южни стени, защото са с крайно противоречиви енергии.
Произход на картината:
 
Ако картината ви е подарена от ваш близък, от човек когото харесвате или обичате, то тя със сигурност е заредена с положителна енергия.

Ако получите картина от ваш противник, от човек, когото не харесвате, най-добре е да намерите начин да се разделите с нея. Тя няма място в дома ви.

Значение на някои изображения:

щъркел - дълголетие, добро здраве
ананас - плодовитост
портокал - богатство
калинка (насекомо) - успех, радост, любов
бамбук - здраве, бистър ум, устойчивост
бик - сила защита
водопад - успех и материално благополучие
врана - щастие в брака
гълъб - вярност, чистота
кон - смелост, власт, авторитет
шаран - символ на големи постижения в различни сфери на живота
лебед - романтика, любов
елен - отлична кариера
мечка - мъжество, сила на волята, упоритост
лъв - доблест, защита, увереност
орел - успех във всичко, смелост
слон - власт и проницателност
птици - страст към промени
слънце - истина, справедливост
патици, гъски - щастие в любовта
костенурка - издръжливост
ябълки - плодородие, мъдрост

Разбира се картина, съдържаща един символ не е носител единствено на неговите характеристики, а на още много от това, което авторът е вложил в нея и това, което вие чувствате, когато я гледате.

3 коментара:

  1. Всичко е по-просто: гледаме баланса на Ин-Ян и на Петте елемента, след което прилагаме някоя от школите. Посоки за картините няма, а значенията на изображенията може да са взети от някой готварски сайт, където Дева Мария се явява като калинка.

    ОтговорИзтриване
  2. Ха, ха ха! Разсмя ме с готварския сайт! Във всеки случай, приемам забележките. Хич ме няма с фън шуя, но намерих статията в един руски сайт и с известни съкращения я пуснах. Най-ужасното е, че имам голяяяяма картина в оранжево баш на северната си стена в хола, но си я харесвам и ще си стои там, напук на всякакви правила. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина има такъв готварски сайт, в който са направили раздел за Фън Шуй, но тук няма да го рекламирам.
    Щом си харесвате картината, нека да си стои там.
    Не трябва да се твърди, че не може да има такава картина на северна стена, преди да сме направили баланса на Ин-Ян и на Петте елемента.

    ОтговорИзтриване