Translate

четвъртък, 26 юни 2014 г.

Ръката - Учителят говори за нея


  • Като ученици, вие трябва да изучавате окултните науки, за да познавате първо себе си. Ще отвориш ръката си и ще я изучиш. Аз изучавам ръката по нов начин. Първо гледам кои пръсти на ръцете са положителни и кои — отрицателни. Това значи какви сили текат през тях. После спирам вниманието си върху палеца. Той е най-големият пръст. През него тече Божествена Енергия. Искаш пари на заем от някого. Достатъчно е да погледна палеца му, за да зная ще даде ли пари, или не. Като изучавате тоя пръст, трябва да го измервате — да видите колко дълги са трите му фаланги. Голямата фаланга на пръста има отношение към Божествения Свят, средната — към умствения свят, а долната, най-широката – към материалния свят. По големината на пръстите и на техните фаланги природата определя характера и проявите на човека. За да изучите хиромантията, нужни ви са 10-20 години. Някога и най-добрите хиромантици се объркват в тая наука. В общи черти казвам: Ако показалецът е по-дълъг, отколкото е нормата, човек е от Юпитеров тип. Ако средният пръст е по-дълъг, той е Сатурнов тип. Ако безименният пръст е по-дълъг, преобладаващо влияние има Слънцето. И най-после, ако малкият пръст е доста дълъг — човек е Меркурианец. Когато Юпитер взима участие в човешкия характер, пръв стомахът го посреща, дава му различни подаръци. Затова пръстите в основата си надебеляват. След стомаха идват гърдите. И те носят подаръци на Юпитер, а той им определя средно място в пръстите — средната фаланга. Най-после идва главата. Тя посреща Юпитер с подаръци, а той я поставя в горната фаланга на пръстите. Правилно е показалецът, Юпитеровият пръст, да има конична форма. Тези типове са пълни по тяло и лице, имат добро разположение на духа. Слабите и сухи хора са нервни, сприхави. Те приличат на конници или акробати, които ходят по въже с върлина в ръка. За да пазят равновесието си, те са строги, сериозни. Пълните хора, които имат добро разположение, казват: «И с върлина, и без върлина можем да се смеем.» Който цени Божиите Блага и ги използва разумно, прилича на човек уравновесен и с добро разположение. Който не ги цени и не ги разбира, прилича на акробат, който ходи по въже. Той трябва да бъде съсредоточен, да не губи равновесие.


  • Природата е създала човешката ръка с един разумен план. То не е произволно… За създаването на човешката ръка са работили такива възвишени същества, каквито даже не подозирате. Те са я построили, начертали са линиите и формите, сложили са знаци… Във всеки пръст текат особени енергии… Ръцете привличат Божествени сили. Някой път като прокараш ръката по пръстите си, светлината ще се усили. Пръстите са направени от Бога и трябва да бъдеш в общение с благородното… Ръката, пръстите, както и цялото тяло на човека са построени въз основа на ред математически съотношения. Според това как се движи човешката интелигентност, така са построени и пръстите на ръката… Краката показват какъв е физическият човек, ръцете показват какъв е духовният човек… Ти не можеш да имаш хубави пръсти, ако нямаш хубави и благородни чувства… Цялата ръка представлява мъдростта. Когато иска да направи нещо, човек свива ръката си, с което извиква на помощ всички сили, които се крият в нея.
  • И най-после, ако ти не си проводник на Божественото, палецът ти няма да е добре оформен и ще имаш слаба воля. Силната воля се калява, когато съзнаваш, че онзи, който е създал света, онзи, който е създал тялото, живота, е Бог. Това е почва, върху която ще се сформира палецът. По палеца ще знаеш какъв е човек – религиозен ли е, оценява ли правилно всичките блага, които има… Палецът е свързан с Божествения свят… Палецът е най-важният пръст в човешката ръка. Той изпъква навсякъде. Без палеца и другите пръсти нямат смисъл. С палеца всички пръсти се осмислят. Вие трябва да работите върху формата на палеца си. Щом формата на палеца е красива, ще можете да въздействате добре и върху волята си… В това отношение палецът на човека е барометърът, по който може да се съди за развитието на неговата воля… А онзи, който не люби Бога, който не благодари и е без съвест и морал, деформира палеца… ако ти не си проводник на Божественото, палецът ти няма да е добре оформен и ще имаш слаба воля. Силната воля се калява, когато съзнаваш, че онзи, който е създал света, онзи, който е създал тялото, живота, е Бог. Това е почва, върху която ще се сформира палецът. По палеца ще знаеш какъв е човек – религиозен ли е, оценява ли правилно всичките блага, които има.
  • Заболи ли ви вторият пръст. Причината е големият страх, който човекът има или съдържа неговото съзнание. Съзнанието произтича от съвестта. Показалецът е свързан с ангелския свят… Ако човек не оценява своето достойнство, това, което Бог му е дал, ако е много честолюбив, се деформира показалецът (юпитеровият пръст)… Ако ви липсва благородство, помилвайте показалеца си, за да се свържете с енергиите, които текат през него, енергиите на Юпитер.
  • От три точки може да ти дойде болка на средния пръст – не си служиш със съзнанието, със съвестта си както трябва и се страхуваш повече, отколкото трябва… Ти не можеш да имаш хубав среден пръст, ако не си справедлив… Средният пръст е свързан с правдата… Ако не постъпва справедливо, средният пръст (сатурновият) се деформира. Ако ви липсва справедливост, свържете се с енергиите на Сатурновия пръст… Като постъпваш справедливо, това се хроникира в тялото. 
  • Не може да бъде хубав безименият ти пръст, ако в тебе чувството за красиво и хубаво не е развито… Или те заболи безимения пръст. Той е пръст на изкуството. Той е свързан с предната част на главата, с челото. Причината на заболяването е тази, че не си употребявал правилно слънчевата енергия… Ако /човек/ не мисли хубаво, ако няма вкус, ако не знае как да се облича, изобщо не цени хубавото и е немарлив, безименият (слънчевият) ще се деформира… Ако сте неразположени, помилвайте и се свържете с енергиите на безимения пръст. Достатъчно е да го потопите в чиста вода, за да приеме водата енергиите, които изтичат от него. Ако изпиете тази вода, ще се смени състоянието ви. Това се отнася до всички пръсти. Всички крият сили в себе си. Това са особен род лекарства, които се крият в човека.
  • Малкият пръст ще ви заболи, понеже в реалния живот не разпределяте нещата правилно… Малкият пръст е свързан с практичността в живота… Всеки човек, който не се отнася добре със своя ум, със своето сърце, със своето тяло, малкият му пръст (меркуриевият) започва да се деформира… Не може и малкият пръст да бъде красив, ако ти материалните си работи не знаеш как да уреждаш, не си тактичен в отношенията си с хората.

Няма коментари:

Публикуване на коментар