Translate

четвъртък, 12 юни 2014 г.

КАМЪНИ

СЕЛЕНИТ

Защо селенит ли? Ами защото онзи ден беше последната сесия от двумесечния mindfulness курс, и една от жените подарии на всички участници по две камъчета. Много мил жест, от тези, които правят деня ти прекрасен. Та моите камъчета бяха розов кварц и селенит. И понеже за розовия кварц вече съм писала, ред е на селенита. Така или иначе бях позарязала тази рубрика, и ето Вселената ми напомни за нея.
Та да се върнем към селенита.

Селенитът е известен още като Satin Spar и Desert Rose. Той се състои от гипс и селенитови кристали, които се формират при изпаряването на морската вода. Постепенно кристалите стават по-тежки и потъват на морското дъно. Звучи странно, но селенита може да бъде увреден сериозно, ако се намира във вода, заради това никога не го мийте с вода.
Въпреки, че името селенит означава „лунен камък”, той нямa никаква връзка с другите по-красиви и трайни лунни скъпоценни камъни. Сивият цвят на този камък наподобява цвета на повърхността на луната и поради това се свързва и с гръцката богиня на луната Селена.
Камък на зодия Рак.


Селенитът е пряко свързан с чакрата на третото око и пъпната чакра.



Селенитът е мощен кристал за психична комуникация. Той засилва взаимодействието ви с близките хора, мъдрите предци, ангелите и духовните водачи. Това става по телепатичен път и чрез предсказване на космическата мъдрост. Поради това този камък трябва да се използва от медиуми и ясновидци.
Полупрозрачният селенит има много фини вибрации и внася яснота на ума, отваряйки коронната и по-горните чакри, осигурявайки достъп до ангелското съзнание и висшето ръководство. Чистият селените ви свързва със светлото ви тяло и му помага да се синхронизира с земните вибрации.

Селенитът може да излекува клетките на тялото и да синхронизира потока на всички течности в организма, включително и тази на гръбначният мозък. Той изправя гръбначният стълб и увеличава гъвкавостта на тялото. Предпазва от епилептични припадъци, подобрява цвета на кожата и способността на тялото да абсорбира калция. Помага на организма да си набави необходимите витамини и минерали.
Известен е като камък на плодородието, бременността и майчинството. Защитава бременните жени и децата, които растат в коремите им. Известен е още, че увеличава либидото.

Селенитът е най-ефективен при почистване и зареждане на други скъпоценни камъни. Никога не трябва да бъде приеман като елексир, но може да бъде поставен на тялото, за да се получи желания ефект.
Селенитът ще ви помогне да си припомните сънищата и миналите ви животи, ако сте достатъчно отворен за тях.





















Няма коментари:

Публикуване на коментар