Translate

понеделник, 31 март 2014 г.

Обичате ли броколи

Днес реших да си сготвя крем-супичка от броколи, но да е нещо ново, по-различно от досегашните. И понеже съм много доволна от резултата, ще споделя рецептата с вас. Но преди това малко за този не особено популярен в миналото зеленчук.



Броколи определено е един  от зеленчуците с богато съдържание на полезни растителни съставки.

Редовното ядене на броколи е идеално оръжие срещу стреса

Броколите са богат източник на витамини и минерални съставки– особено калий, фолиева киселина, желязо, бета-каротин и съединения на сярата, което ги прави бомба от витамини и минерали. С помощта на броколите мобилизираме нашата имунна защита, предотвратяваме анемията, инфекциите, заболяванията на черния дроб, рака. И не на последно място – броколите забавят стареенето!


А ето и рецептата:

В 2-3 с.л. зехтин или олио от гроздови семки (което лично аз предпочитам) задуших 2 главички шалот, 1 скилидка чесън и 1 морков. Всичките нарязани на ситно. След около 2-3 мин. добавих и нарязани на кубчета 3 малки картофа и сотирах за около 5 мин. заедно с 3 щипки сол и черен пипер на вкус. Залях с гореща вода и след още 5 минутки добавих и карфиола на розички (около 500 гр). Оставих да си покъкри още 10 мин., свалих от огъня, пасирах и добавих 1 ч.ч. овесено мляко. Става и с оризово мляко или 1 кафена чашка растителна сметана. Ако ви се струва че ще си останете гладни , добавете крутончета, най-добре ароматизирани.

Ммммм, голяма вкуснотия! А с една чаша розе...просто прелест!







Няма коментари:

Публикуване на коментар