Translate

четвъртък, 13 февруари 2014 г.

КАМЪНИ

Малахит

Въпреки че това не е от камъните на моята зодия ( Водолей ), това е един от любимите ми минерали. Видът му винаги ме омагьосва и мога да стоя и да му се наслаждавам часове наред. Казват, че е силен камък и трябва да се внимава в работата с него, но обичта ми към него е толкова голяма, че преобразува всичиките му влияния върху мен в положителни. Току що намерих информация, че малахитът носи щастие на Водолея и Козирога. Ура! Сега вече и на хартия пристрастеността ми към тази красота е оправдана!

Малахитът има дълга история, която е свързана с египетската култура още от 4000 г. пр. Хр. Древните египтяни са добивали малахит от Синайския полуостров и са го използвали за производството на амулети и статуетки. В египетската „Книга на мъртвите” се казва, че богинята на небето е пуснала звезди на земята, под формата на зелени камъни.
Този камък е бил широко използван от по-заможните и влиятелни египтяни. Фараоните го използвали, като го носили близо до главата си, за да издигне техните вибрации и да им помогне във вземането на мъдри решения.
Съществува една древна руска легенда, която твърди, че всеки който мие вода от чаша направена от малахит се сдобива с магическата способност да разбира езика на животните.
Малахитът усилва всички чакри, но най-много действа на сърдечната чакра. Той символизира разбирането за себе си и за другите и е идеален камък за медитация.
Малахитът е един от малкото камъни, които можете да използвате, за да изчистите и активирате всички чакри.

Малахитът е един прекрасен, естествен минерал, който помага на този който го носи да си спомни и поднови връзката си с „Общото”. Той ни дава възможност да се докоснем до нашето вътрешно ядро, където обикновено ни е страх да навлезнем.  Позволява ни да се докоснем до детето дълбоко в нас и то да се прероди в светлина. Това успокоява душата и освобождава стреса и помага за създаването на ново начало.
Малахитът повишава концентрацията и помага да намерим балансиран път между желанията на егото и нашата по-висока воля. Той ни вдъхновява с идеи, които в крайна сметка ще ни помогнат да постигнем целите си.
Малахитът насърчава растежа и изгражда силата в много отношения. Това е чудесен камък за бременни жени и е успешно средство срещу сърдечни болки и сърдечна астма. Зрителните нерви в очите могат да бъдат подсилени с ежедневно миене на очите с малахитена вода.
Малахитът разполага с чудесни лечебни свойства и поради високото си съдържание на мед има много стабилни пулсации в областта на електромагнитната енергия. Този камък поема негативната енергия от полето на аурата. Той пречиства и балансира аурата на ползвателя си и го предпазва от ефектите на отрицателните енергии.
С помощта на този камък можете да противодействате на саморазрушителните романтични тенденции и да насърчите истинската и чиста любов. Мелахита повишава емоционалната стабилност и баланса на тялото като цяло. Намалява вредните проявления при облъчване с радиация, астма,артрит и тумори.
Малахит се носи, за да ни предупреди за евентуална опасност. Легендата разказва, че този камък се разчупва на парчета, за да предупреди ползвателя си за евентуална опасност.
Малахит отдавна се ползва в правенето на магии. Той придава допълнителна енергия и сила. Дръжте го, носете го или го поставете на олтара си, за да увеличи способността да изпращате енергия към магическата ви цел.
Въпреки, че камъкът е спокоен синьо-зелен той често се използва в защитни магии, особено ако се правят на деца.
Мъниста или висулки от малахит се носят, за да предпазват от негативност и физически опасности. Ако държите малахит близо до сърцето си това увеличава способността да обичаш и така привличаш любовта към теб.
Трябва да се внимава с този камък, защото той усилва енергията която носите, а тя може да бъде и отрицателна. 
                                        








Няма коментари:

Публикуване на коментар