Translate

четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Завета на цветните лъчи на светлината

Прекрасен четвъртък със СИНИЯТ ЦВЯТ




Синята краска е на Духа и Истината. Когато вярваш, имаш син цвят в своята аура. Той действа на Душата и поражда възвишени чувднва в човека. Когато той се почувства обезсърчен, нека погледне синьото небе и ще почувства дълбок мир и радост в душата си.

Синият цвят показва, че трябва да благодарим на Бога за всички блага, които ни е дал.

Духът на Истината – Сините лъчи

Планета – Юпитер

Ден – четвъртък

Тон - ла
Синята краска е на Духа и Истината.





Синият цвят е среда за духовния живот на човека – тогава можем да растем духовно.

Синият цвят на небето действа успокоително. Затова, когато човек се чувства недоволен, нека обърне погледа си нагоре, към небето...

Възприеме ли този цвят в себе си, той ще се домогне до онези вибрации, които носят в себе си живот.

Само чрез синята краска вие ще можете да изпълните стиха: „Което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е доброхвално – това размишлявайте!“.

Който е маловерен, прочее, нека предизвика синята краска в себе си и тогава ще се махне маловерието.

Трябва да акумулирате нещо в себе си. Ти не може да имаш Вярата, Вярата ти не може да бъде силна, ако не възприемеш синия цвят.

Синият цвят е на волята. Трябва да се учиш да акумулираш тази светлина в себе си.

При Вярата имаш син цвят в своята аура.

Ако развиете в себе си ясновидството, когато някой ви говори истината, ще видите, че от него излиза един прекрасен син цвят, който с нищо не може да се сравни.

Той влияе върху духовното начало в човека, той събужда в него любов към Бога и определя отношенията му към Божествените прояви.

Ето защо ще работите и ще гледате да внесете в аурата си синия цвят. Отправяйте често погледа си към небето!

И тъй, трябва да работите с ясносиния и с жълтия цвят, за да облагородите себе си – тия са цветовете, които ще тонират човешкия ум, човешкото сърце и човешката воля. Така човек ще се намира под благородни импулси.

Щом дойдем до синия цвят, той събужда у човека по-благородни чувства, стремеж към Истината. Но ако този цвят се набере повече и изключи другите цветове, такъв човек става фанатик и умът му се спъва.

Ако преобладаваше синият цвят, човек щеше да се отличава с чрезмерно развито религиозно чувство. Той щеше да бъде голям догматик – каквото каже или в каквото вярва, думата му трябва да се изпълни.

Засяга ли се обаче някой религиозен въпрос, ще употребим всички стихове за синята краска, които се отнасят до Истината, и тогава Духът на Истината ще хвърли светлина върху умовете, за да не спорят.

Ако мисълта е много разклатена, ти се съмняваш, брожение има, възбуден си, гледай синия цвят. Мисълта ти се успокоява при синия цвят. Сините цветове действат успокоително на нервната система, на мисълта.

От какво зависи разположението? От синия цвят. Човек, на когото липсва синият цвят, е неразположен, има недоимък. Синият цвят съдържа тази психическа енергия на вътрешното богатство. Човек, като съзнава, че има вътрешно богатство в себе си, е доволен. Емблема е синият цвят.

Синият цвят показва, че трябва да благодарим на Бога за всички блага, които ни е дал.

Тия, които носят синия цвят, това означава Истината, вярата в тях.

Ако някой е обезверен и обезсърчен, да се заеме с отглеждане на сини цветя. Синият цвят ще му предаде излишната си енергия и вярата му незабелязано ще се усили.

Като ученици, вие трябва да знаете, че всяко цвете има свое велико предназначение. Щом е така, не късайте цветята безразборно. Късате ли ги, мачкате ли ги, и вие ще пострадате в известно отношение – например ако откъснете един син цвят и го захвърлите, непременно ще изгубите нещо във вярата си.

Само синята краска е, която може да ни даде понятие за хубавото, и тия, които притежават тая краска, обичат хубавото.
В Божественият свят цяр за всички болести е синият цвят.

Учете се сами да се лекувате. Който е развил чрезмерна чувствителност в себе си или страда от неврастения, нека използва синия цвят на светлината. Всяка сутрин да прави обливания със сините лъчи на светлината върху главата, гърдите и стомаха си.

Коя е причината за болестите – отсъствието на известен цвят в човека. Ако му липсва червеният цвят на Любовта, жълтият цвят на Мъдростта или синият цвят на Истината, той непременно ще боледува. Ето защо, за да не боледувате, трябва да внесете тези цветове както в организма си, така и в своята психика, т.е. в чувствения и в умствения си живот.

Синият цвят в голямо количество и в чист вид причинява подем, разширение на чувствата, проявяване на най-възвишени чувства в човека.

Ако нямаш хубаво разположение, постави пред себе си синия цвят – той внася енергия и мир, успокоява.  Ако искате да усилите вярата си, в положителен смисъл, трябва да използвате сините лъчи на светлината – ясните, не тъмносините; те са в състояние да усилят вярата и да премахнат меланхолията в човека.

Сините цветове действат успокоително на нервната система, на мисълта. Ако мисълта е много разклатена, ти се съмняваш, брожение има, възбуден си, гледай синия цвят. Мисълта ти се успокоява при синия цвят.

Дрехи със син цвят тонират.

Синият цвят показва най-хубавата сила, която владее – може да я постави за добро на другите. Синият цвят не сте виждали. Ако го видите, той може би е сто пъти по-красив, отколкото го виждате на небето. Ще го видите – блика, блика светлина, синкава светлина излиза; като блика, тази светлина те подбужда да направиш добро – трепериш да направиш добро и на най-малката мушица, радваш се, че можеш да направиш добро. Ако синият цвят не те стимулира да направиш добро, защо ти е този цвят?

Ако кажете думата син, веднага си представяте или тъмносин, или ясносин цвят. Първият е цвят на долина, затова ви сваля ниско, в долината на живота; ясносиният цвят ви напомня небе, височина, затова издига мисълта ви високо, на някой планински връх. По същия начин и другите цветове произвеждат различни състояния в човешката мисъл.

Синият цвят на небето действа успокоително. Възприеме ли този цвят в себе си, човек ще се домогне до онези вибрации, които носят в себе си живот – следователно аз говоря за цветовете не само като носители на известни вибрации, но и като носители на живот.

Синият цвят внася в човека Истината; тя пък тонира умовете на хората и ги прави свободни. Законът на свободата отваря сърцата на хората, разширява ги и дава простор на човешката воля. Истината дава тон на живота. Значи между всички явления в живота има неразривна връзка.

Ти свободен не можеш да бъдеш, ако нямаш онази, синята дреха на Истината; нея като придобиеш, ще бъдеш свободен. Този, синият цвят, за който ви говоря, е такъв, както вие мислите. Той е емблема.

Има толкова нюанси синият цвят. Той е в съчетание с другите цветове, но е в центъра, около него се въртят всички други цветове, помагат му и му дават стойност. Някои мислят, че е само синият цвят, но синият цвят е център, около него всичките цветове работят. Казвам: около този син цвят имаме същества, които ще дойдат от Невидимия свят – ще те учат как да бъдеш свободен. Човек трябва да бъде научен как да пази своята свобода, която Бог му е дал, свободата, която Любовта му е дала, свободата, която Мъдростта му е дала.

Истината ще дойде; тя да пази свободата, която си придобил в Мъдростта и в Любовта. Казвам: като ви говоря за Любовта, говоря за свободата на Мъдростта. А Истината е, която ще ви научи как да пазите онази свобода, която ще пази свободата на Любовта и свободата на Мъдростта. Това е вътрешно мистично отношение.

Най-хубавият син цвят, той е на Истината. Така ви говори на вас Истината, такива краски има. Ако ги видите, и да сте мъртви, ще оживеете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар