Translate

неделя, 24 ноември 2013 г.


Днес попаднах на нещо вълшебно.


ЗАПИС НА ЩУРЦИ РАЗКРИ ПЕСЕН НА АНГЕЛСКИ ХОР
Ню Йорк. Композиторът Джим Уилсън записал песента на щурците и забавил записа няколко пъти. Резултатът e ангелски хор в идеална хармония, пише Стандарт.



Макар че звучи все едно пеят човешки гласове с години опит под палката на умел диригент, мелодията не е нищо друго освен звука, издаван от щурците на по-бавна честота.
В записа американският композитор е насложил един върху друг двата звука - песента на щурците, както я чуваме в топла лятна вечер, и същата мелодия в забавено темпо, която разкрива богатството на композицията и хармонията, съперничещи на най-добрите вокални хорове в света.
Уилсън определя откритието си като мистично и смята, че то разкрива божествения замисъл на природата. Божествен промисъл или случайност, песента на щурците звучи наистина красиво и вдъхновяващо.

Източник: http://www.hristiqni.com/novini/lyubopitno/1939-zapis-na-shturtzi-razkri-pesen-na-angelski-hor#ixzz2lamw29gp


А ето и самият запис:


Докато го коментирах с дъщеря си в скайп, изведнъж ми дойде и точното определение,какво е това в действителност. За мен това е ключ, ключ към вселената,, който задейства в нас определени центрове и сетива посредством които общуваме с Вселената. Това вероятно е закодирана от ангелите музика, която ни действа като вибрации, дори да не я чуваме с ушите си и по-този начин ни помагат да чистим душите си от натрупаната негативна енергия. 
Защото има ли човек, който да не обича песента на щурците в звездните летни нощи....

А като се заслушах, в песента чувам често да се повтаря "ом" и ми дойде на ум мисълта на Учителя Беинса Дуно: 
"Думата “АУМ” (“ОМ”) е свещена, останала от една възвишена култура. Аум, Амен, Амин, Ом е една и съща дума с много мощно въздействие. Целият Всемир си служи с нея. Ако често я произнасяте, дори и несъзнателно, ще опитате нейната сила. Тя съдържа всичко в себе си. Това е ключът, с него ще отключвате всички врати."
От тук ми дойде и думата ключ, която търсех преди, за да опиша на дъщеричката си как точно усетих това вълшебство.

Звучи толкова успокояващо, красиво и едновременно с това.....величествено и пронизващо. Като меса в Сикстинската капела. 

Мисля, че вече това ще е музиката, която ще ползвам за медитация и молитви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар