Храните са материализирани мисли на Същества, които стоят по-високо от нас и тези мисли се трансформират у нас, когато ядем плодове и зеленчуци. Хубаво е човек да яд с приятно чувство и да благодари на Бога. Започнете да правите опити в храненето не само за придобиване на здраве, но и за подобряване на чувствата и на мислите, на главната и симпатичната нервна система.
След векове, когато растенията дойдат в развитието си до човешката степен, признаците и характерът им ще се превърнат в съответните човешки качества........Това, което растенията събират днес, ще се прояви след милиони години........... Всяка храна се приема за подобрение или на нервната система, или на костите, или на мускулите и пр.
Краставицата е добра за нервната система.
Бамята дава на човек мекота в характера.
Сините патладжани успокояват.
Грахта е добро козметично средство. Трябва да се вари без масло и с малко сол.
Леската огражда, в нея има магическа сила.
Орехите карат човека да мисли
Черешите са отлични за симпатичната нервна система и помагат та онзи, които има затягане, запичане на стомаха. На скръжавия дай череши, плодове.
Крушата е интелектуален плод, тя спада към умствено-жизнения темперамент. Ако искаме интелигентност, трябва да ядеме круши.
Динята чисти стомаха и червата......не яж такива, откъснати отдавна. Динята действа ободрително и слабително. Ако искаш да знаеш, как да работиш с хората, яж дини.
Пъпеш ще ядеш, за да бъдеш внимателен, да имаш маниер и обхода с хората.
Тиква се яде, когато човек трябва да се научи да не се безпокои.
Млечните житни зърна укрепват нервната система.
Водата е добро козметично средство.
„Учителю, Вие бяхте ни дал в Младежкия окултен клас да направим опит с череши: когато сме неразположени, отпаднали духом, да купим от пазара половин килограм най-хубави череши, да ги измием, да седнем на тревата и като сложим черешите пред нас, да ги съзерцаваме и да размишляваме 15 минути, след което бавно да ги изядем. Аз опитах, така мина моето неразположение и изпитах радост“.
от "Акордиране на човешката душа" - том 2
Няма коментари:
Публикуване на коментар