Translate

неделя, 25 май 2014 г.

И пак за содата

Содата, като средство за поддържане на алкално ph в тялото ни, вече е била в центъра на моя публикация. Сега просто ще прибавим още малко чудесни начини за използването и.



1. Пилинг
Смесваме три части смлени овесени ядки с една част вода и една част сода. Перфектен освежаващ и подхранващ скраб за лице, а и за тяло.

2. За почистване на ноктите на ръцете и самите ръце
С по-гъста четка, потопена в сода изчеткваме кожичките около ноктите, както и мръсотията под ноктите. После със смес от 3 части сода и една част вода правим пилинг на целите ръце, изплакваме с хладка вода и продължаваме с маникюра.

3. За ходилата
В леген с топла вода и две лъжички сода и няколко капки лавандулово масло накисваме краката, и след известно време правим пилинг със смес три части сода, една част вода и една част кафява захар. Изплакнете, намажете с крем и увийте ходилата си за 5 - 10 мин. със суха, затоплена кърпа.

4. Релаксираща вана със сода
Половин чаена чаша сода във ваната почиства кожата, възстановява ph-то, като нутрализира киселината, успокоява кожата, омекотява я и премахва вредните влияния от околната среда.

5. Като избелващо средство за зъбите
Това приложение на содата не е ново. Малко сода на мократа четка за зъби прави чудеса и без да хвърлящ пари за избелващи пасти и други съмнителни продукти.

6. Измиващо средство за лице
И тук можем да спестим на кожата си малко химия и да се доверим на чудесната смес от 1 ч.л. чист пчелен мед и 1 ч.л. сода.


Няма коментари:

Публикуване на коментар