Translate

вторник, 3 декември 2013 г.

Любов и благодарност са моят живот


* Господи, обичам Те за всички добрини, които Си направил за мене от хиляди и милиони години. Благодаря Ти за всички милости, за всички блага, с които Си ме ограждал. За Твоята безпределна любов, с която Си ме ограждал, аз ще направя на този човек едно добро. За Твоята милост, аз ще пожелая на всички хора по лицето на Земята да живеят в мир, любов и радост.
                                                                                                     из "900 мисли на Учителя"

Какво ни коства да обичаме и да сме благодарни!? Всеки ден, всяка минута животът на дава хиляди поводи да обичаме и още толкова да сме благодарни. Обичай първите лъчи на слънцето, когато отвориш учи сутрин. Обичай песента на птичките, която те съпровожда, докато разхождаш кучето. Обичай непознатия на улицата, който ти се е усмихнал, докато се разминавате. Обичай колегата, който ти е казал, колко добре изглеждаш днес. Обичай приятелката ти, която ти е писала мейл, за да те пита как си, просто ей така, защото не те е чувала отдавна. Обичай ( или поне не мрази ) всички онези, които ти причиняват болка и страдание, защото вярвай, те самите са стотици пъти по-нещастни с начина на живот, който водят.
И бъди благодарен за това, че имаш удоволствието да си частица от този удивителен, невероятно красив свят, че имаш шанса да виждаш синьото на небето, бялото  на снега и червенината на летните залези и за още хиляди и  хиляди причини, които сам ще намериш в сърцето си.

 С любов и благодарност за поредния прекрасен ден!



Няма коментари:

Публикуване на коментар